Po - Pá 8 - 17 h +420 733 735 651
Napište nám kdykoliv! eshop@kvetlotosu.cz

Vlašské ořechy 100 g

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.
Kód produktu142019
DostupnostSkladem
Cena celkem:vč. DPH
41 Kč
ks

Recepty:


Mléko z vlašských ořechů

200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte

použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení

zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky

Karotkový koláč s vlašskými ořechy

recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013

Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů

recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013

Korpusy, drobenka, krambl

rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje

použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl

Máslo z vlašských ořechů

ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli

použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti

Omáčka na těstoviny

vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce

Pečivo

přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky

Granola

Smoothie

Náplň do těsta, quiche

Do rizota, zapečených pokrmů

K sýrům



Tipy na úpravu vlašských ořechů:

Namáčení

alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné

použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie


Pražení

opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé

pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C

na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu


Mouka z vlašských ořechů

umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru

přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti



Složení

VLAŠSKÉ OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů a sezamu.


Alergeny

Skořápkové plody


Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Parametry
  • Záruka: 12 měsíců
  • Hmotnost: 0,1