Po - Pá 8 - 17 h +420 733 735 651
Napište nám kdykoliv! eshop@kvetlotosu.cz

Vločky ovesné jemné 500 g

Snídaní z ovesných vloček nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
Kód produktu222024
DostupnostSkladem
Cena celkem:vč. DPH
28 Kč
ks

Ovesné vločky se vyrábějí z napařeného a rozlisovaného obilného zrna.

V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...


V nabídce také máme certifikované bezlepkové ovesné vločky Tilquhillie


Tipy a recepty na použití:


Kaše

– vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem

– pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte

– recept na ovesnou kaši naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016

Krémové polévky

– do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte

– s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou

– recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016

Pečivo

– při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

Muffiny

– recept na květákové muffiny najdete na straně 16 v Dobrotách jaro 2016

Nádivka

– recept na vločkovou nádivku s mandlemi naleznete na straně 13 v Dobrotách jaro 2016

Smoothie

– rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...

Placičky, burgery, sekaná

– vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě

– na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami

Lívance

– nahraďte 1/4 mouky vločkami

Pomazánky

– lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)

Sušenky

– nahraďte 1/4 mouky vločkami

Granola

– vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C

Drobenka

– rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje

Nepečené cukroví

– rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu


Složení

Vločky OVESNÉ.


Alergeny

Lepek


Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Parametry
  • Záruka: 10 měsíců
  • Hmotnost: 0,5